Tisztítószerek az állattartásban

Modern tisztítószerek a Panadditív termékkínálatából
Az állattartás körülményei között szennyezőanyagok folyamatos képződésével és ezek felületekre történő lerakódásával kell számolni. Ezek rendszeres eltávolítása több szempontból is fontos. Először is, ha az állatok tiszták, ők is jobban érzik magukat és a termelési eredményeik is javulnak. Másodszor pedig a tisztátalan környezetben a betegségek jobban terjednek, a kórokozók feldúsulhatnak, ártalmas gázok és kémiai károsító anyagok keletkezhetnek, megtámadva az állatok bőrét, tüdejét, belső szerveit.
A modern tisztítószerek a régebbiekkel szemben sokféle követelménynek tudnak egyszerre megfelelni gondosan megtervezett összetételük révén.

Mégis az állattartásnál keletkező nagy mennyiségű szennyezőanyag és változatos állattartási technológia különleges termékeket kíván:

  • nagy mennyiségű szennyezőanyag jelenlétében is hatásos maradjon, ne merüljön ki gyorsan,
  • legtöbbször a mosáshoz csak hideg víz áll rendelkezésre, abban is ki kell fejtse a hatását,
  • a legtöbb helyen kemény a víz, ez is különleges összetevőket kíván,
  • a trágya- és a takarmány-lerakódások is tartalmaznak zsírt, fehérjét, és szénhidrátot, amelyek a baktériumoknak, gombáknak kitűnő táptalajt jelentenek. Ezeknek nemcsak a felületekről való feloldása, hanem az oldatban tartása, így eltávolíthatósága is a tisztítószerek feladata,
  • a felületekre erősen hozzátapadó láthatatlan biofilm-réteg megbontása, eltávolítása előfeltétele a későbbi hatékony fertőtlenítésnek.

A gyakorlatban tehát szükség van lúgos, savas, és semleges tisztítószerekre is, az első a szerves anyagokat (pl. zsírt) oldja, a második a szervetleneket (pl. a vízkő), a harmadik pedig alkalmas kézi mosogatáshoz is, elsősorban az etetőedényekből a takarmány-maradékok eltávolítására. Ezeken kívül egy szintén nagyon fontos feladat ellátására, a munkaruhák tisztítására és fertőtlenítésére is kínálunk termékeket.

Telepi tisztítás-fertőtlenítés terén forduljon bizalommal szaktanácsadóink felé, szívesen segítenek a helyes termék és módszer megtalálásában!

Tisztító- és fertőtlenítőszereink elérhetőek webshopunkban is: https://haszonallat.hu

Elérhetőségek

Panadditív Kft.

Cím: 2040 Budaörs, Gyár u. 2./127. épület

Telefon: +36 23/ 886-940

Fax: +36 23 / 886-941

E-mail: pana@panadditiv.hu

Panadditív Kft.
2040 Budaörs, Gyár út 2/127.

Tel: +36 23 886 940
Fax: +36 23 886 941
Email: pana@panadditiv.hu

Copyright 2020 Panadditív Kft. © All Rights Reserved