A fehérje szó a görög “protos” szóból ered, jelentése: első elem. A fehérjék elengedhetetlen elemei minden egyes élő sejt növekedésének, felépülésének, jó működésének, valamint felépítésének. Ilyenek a hormonok, mint a vércukorszintet kontroláló inzulin; enzimek, mint az ételek emésztéséhez elengedhetetlen amiláz, lipáz vagy proteáz; antitestek, melyek segítenek a fertőzések leküzdésében; izomfehérjék, melyek az összehúzódást teszik lehetővé és még számos egyéb.
Aminosavak, az építőkövek

A fehérjeciklus
A szervezet fehérjéi állandóan épülnek és rendelkezésre állnak. Evést követően a fehérjék emésztéssel aminosavakra bomlanak. Ezt követően az aminosavak felszívódnak, és a test további fehérjéinek készítésére használódnak fel. Megfelelő mennyiségű napi fehérje-, illetve energiabevitel esetén biztosított a ciklus folytonossága.
Ajánlott termékek ágazatok szerint


