Penészgátlók

Penészgátló Kijuttató Berendezés

Érdeklődjön szaktanácsadónknál! telefonszám: +36 23 886 940, e-mail: pana@panadditiv.hu

Penészgátlók

Novimold L (1000 l/IBC)

A betakarított takarmányt (szemes és szálas) a tárolás során penész- és élesztőgombák kifejlődése veszélyezteti. Ezek kifejlődése a tápanyag és az oxigén elérhetőségétől, a környezeti hőmérséklettől, és a vízaktivitástól függ. A vízaktivitást (Aw-érték) a takarmányból szabadon felvehető vízmennyiség határozza meg, amelyet a páratartalom, a hőmérséklet, a takarmány fizikai szerkezete befolyásol.

A legtöbb penész a +/- 0,78 Aw-érték mellett fejlődik, azonban néhány penész már 0.65 Aw-érték mellet is fejlődésnek indul. Amennyiben magasabb nedvességtartalom mellett tároljuk a takarmányt (vagy folyékony takarmányról van szó) a penészesedés kockázata hatványozottan jelentkezik. A NOVIMOLD L széles spektrumú használatával megoldható a penészgombák kontrollja valamennyi magas nedvességtartalmú takarmányban. Így hosszú ideig biztosítható kontrollált körülmények között a takarmány eltarthatósága.
Kiszerelés: 1000 kg/IBC

Novimold (25 kg/p.zsák)

Az állati takarmánynak tökéletes állapotúnak kell lennie, hogy biztosítani tudja a táplálkozás maximális hatékonyságát az intenzíven tartott állat-állományok számára. A takarmányban előforduló penészgombák toxinokat termelhetnek, amelyek hiányosságokat és betegségeket okozhatnak az állatnak.
A takarmányokat a tárolás során meg kell óvni a penészgombáktól és méreganyagoktól, egészen addig, amíg a takarmány el nem fogy. Tartósítószereket adnak hozzá, hogy megakadályozzák a penészgombák és más nem kívánatos szennyeződések, mint pl.: az élesztőgombák és a baktériumok, kialakulását.
A NOVIMOLD® széles spektrumú használatával megoldható a penészgombák kontrollja valamennyi magas nedvességtartalmú takarmányban. Így hosszú ideig biztosítható kontrolált körülmények között a takarmány eltarthatósága. A termék alkalmazható takarmányban és állateledelben.

A Novimold előkeverék. Takarmánytartósító, a penész és élesztőgombák kialakulásának meg akadályozására. Az összetevők, valamint azok koncentrációjának és szinergikus hatásuknak köszönhetően széles spektrumú aktivitást érhetünk el a penész- és élesztőgombák illetve egyéb mikro-organizmusok kialakulása ellen.

Elérhetőségek

Panadditív Kft.

Cím: 2040 Budaörs, Gyár u. 2./127. épület

Telefon: +36 23/ 886-940

Fax: +36 23 / 886-941

E-mail: pana@panadditiv.hu

Panadditív Kft.
2040 Budaörs, Gyár út 2/127.

Tel: +36 23 886 940
Fax: +36 23 886 941
Email: pana@panadditiv.hu

Copyright 2020 Panadditív Kft. © All Rights Reserved