Penészgátlók

Penészgátló Kijuttató Berendezés

Penészgátlók

Novimold CP 98 (25 kg p.zsák)

A takarmánynak kitűnő feltételeket kellene biztosítania ahhoz, hogy az intenzív állattartásban a maximális táplálék felvételt érjük el az állatállománynál. A penész toxinokat termel, amely sok rendellenességet és hiányosságot okoz az állatnál. A takarmányokat a tárolási idejük alatt illetve egészen a felhasználásukig penész-, és gombamentesen kellene tartani.

Tartósítószereket szükséges hozzáadnunk a takarmányhoz, hogy korlátozzuk a penész kialakulását és egyéb nemkívánatos szennyeződések megjelenését, mint például az élesztő és a baktérium. Tartósítószer a penész- és élesztőgombák ellen dercés takarmányba, pelletált takarmányba és szilázshoz. Tejelő tehenek étrendje esetében növeli az energia koncentrációt.

Novimold L (25l/kanna)

A betakarított takarmányt (szemes és szálas) a tárolás során penész- és élesztőgombák kifejlődése veszélyezteti. Ezek kifejlődése a tápanyag és az oxigén elérhetőségétől, a környezeti hőmérséklettől, és a vízaktivitástól függ. A vízaktivitást (Aw-érték) a takarmányból szabadon felvehető vízmennyiség határozza meg, amelyet a páratartalom, a hőmérséklet, a takarmány fizikai szerkezete befolyásol. A legtöbb penész a +/- 0,78 Aw-érték mellett fejlődik, azonban néhány penész már 0.65 Aw-érték mellet is fejlődésnek indul.

Amennyiben magasabb nedvességtartalom mellett tároljuk a takarmányt (vagy folyékony takarmányról van szó) a penészesedés kockázata hatványozottan jelentkezik. A NOVIMOLD L széles spektrumú használatával megoldható a penészgombák kontrollja valamennyi magas nedvességtartalmú takarmányban. Így hosszú ideig biztosítható kontrolált körülmények között a takarmány eltarthatósága. Kiszerelés: 25 l/kanna, 1000 kg/IBC, 200 l/hordó

Elérhetőségek

Panadditív Kft.

Cím: 2040 Budaörs, Gyár u. 2./127. épület

Telefon: +36 23/ 886-940

Fax: +36 23 / 886-941

E-mail: pana@panadditiv.hu

Panadditív Kft.
2040 Budaörs, Gyár út 2/127.

Tel: +36 23 886 940
Fax: +36 23 886 941
Email: pana@panadditiv.hu

Copyright 2020 Panadditív Kft. © All Rights Reserved